Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 40 € Τηλ. Παραγγελίες: 210-9573346
Τι μας προσφέρει η σοκολάτα?

Μαρ 23, 2022

Η σοκολάτα προέρχεται ιστορικά από τους τροπικούς σπόρους κακάο Theobroma. Η παλαιότερη καταγεγραμμένη χρήση τους αναφέρετε στον πολιτισμό των Olmec στην Αμερική. Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, η σοκολάτα έγινε πολύ δημοφιλής κι η ζήτησή της εκτοξεύθηκε, χάρη στη μοναδική, πλούσια και γλυκιά γεύση της.


Πέρα όμως από τα όσα αρνητικά μπορεί να έχει, περιέχει βιολογικά δραστικές ουσίες, πολύ σημαντικές για τον οργανισμό. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο περισσότερα οφέλη αυτή παρέχει. Όπως για παράδειγμα: μείωση στα επίπεδα χοληστερόλης, πρόληψη στην γνωστική παρακμή, μείωση στον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων.


Αναλυτικότερα η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης LDL, γνωστής και ως «κακή” χοληστερόλη, και μπορεί να συμβάλλει θετικά στην καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας τη χοληστερόλη και βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση.
Ακόμα η κατανάλωση δύο φλιτζανιών ζεστής σοκολάτας την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει να διατηρηθεί ο εγκέφαλος υγιής και να μειωθεί η απώλεια της μνήμης στους ηλικιωμένους καθώς βελτιώνει την ροή του αίματος σε μέρη του εγκεφάλου όπου χρειάζεται.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε, δείχνει ότι η κατανάλωση σοκολάτας θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά το ένα τρίτο!
Καναδοί επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν σοκολάτα ήταν 22% λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο από όσους δεν το έκαναν.


Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε το 2016, η κατανάλωση 30 g σοκολάτας κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου.
Τα ευρήματα μελέτης, του “The Journal of the International Society of Sports Nutrition”, υποδεικνύουν ότι μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας μπορεί να αυξήσει τη διαθεσιμότητα οξυγόνου κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. Κατ επέκταση βελτίωση απόδοσης στην άσκηση.

Πολλοί ψυχολόγοι, θεωρούν την κατανάλωση σοκολάτας ως ένα συναισθηματικό υποκατάστατο για την έλλειψη αγάπης.
Έχει παρατηρηθεί πως μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, όταν είναι στεναχωρημένοι ή έχουν έλλειψη ζωτικότητας, την αναζητούν.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτή η έντονη επιθυμία για σοκολάτα, οφείλεται στην δομή της σοκολάτας.
Πιο συγκεκριμένα, η απαλή υφή της, που λιώνει στο στόμα, είναι συνδεδεμένη στο ασυνείδητο με την βρεφική ηλικία και την διαδικασία του θηλασμού.
Φαίνεται πως υπάρχει μια βιοχημική εξήγηση για την επιθυμία για σοκολάτα. Σε καταστάσεις ευφορίας, εκκρίνεται μια ουσία στο σάλιο, η φαινυλαθυλαμίνη. Η έλλειψης της μας οδηγεί στην αναζήτηση σοκολάτας.


Πάντως, από τα πρώτα χρόνια που ανακαλύφτηκε η σοκολάτα, θεωρούνταν ένα ισχυρότατο αφροδισιακό.
Πιο συγκεκριμένα, η σοκολάτα περιέχει πέντε ως δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα θεωβρωμίνης, η οποία έχει αφροδισιακές ιδιότητες.

Δίκαια λοιπόν οι περισσότεροι λατρεύουν τη σοκολάτα. Άπληστη, έντονη και μαγευτική, η σοκολάτα είναι πρωταγωνιστικό συστατικό πολλών συνταγών και γλυκών. Φυσικά πάντα αν καταναλωθεί εντός συγκεκριμένων ορίων!
Εκτός αν είναι για το αγαπημένο σας άρωμα που κυκλοφορεί σε body mist, deo spray και αφρόλουτρο. Αφεθείτε στην γλυκύτητα της σοκολάτας κι αναστατώστε όλους γύρω σας πάντα με την μοναδική ποιότητα aquolina

Καλάθι0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0
X